В парламенті вже є відповідний законопроєкт

В документі про податкову амністію вказано про необхідність легалізувати усі доходи що не були задеклраовані. Це означає, що навіть якщо людина роками цілком законно копила гроші та зберігала їх "під матрацом", готівку треба віднести до банку, повідомляє sud.ua.

Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео

Якщо законопроєкт, що зобов'язує так чинити буде прийнятий, тоді українцям потрібно буде з готівки сплатити 5% державі. До слова, цей документ є ініціативою президента України Володимира Зеленського, а "ідеологом" виступає голова податкового Комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.

Він відмічає, що протягом 30 років українці відкладали гроші та не сплачували податки. У разі прийняття податкової амністії, у таких громадян з'явиться шанс закінчити практику ухилення від сплати податків.

Гетьманцев розповів, як буде діяти реалізація законопроєкту Володимира Зеленського у разі підтримки у Верховній Раді. Українцям потрібно буде такі гроші покласти в банк під 5% до завершення строку податкової амністії.

Тільки у такому випадку потім громадяни зможуть користуватися цими грошима. Якщо в особи навіть зберігаються вдома не гроші, а активи, тоді їх теж треба віднести до банку.

Варто зазначити, що новий законопроєкт торкається саме простих українців, а не народних депутатів чи чиновників, їм якраз не треба буде проводити цю процедуру.

Також Гетьманцев підкреслив, що банківська система в Україні стабільна та прибуткова, а чим в країні складніша система оподаткування, тим вона справедливіша.

Якщо даний законопроєкт знайде підтримку в парламенті, то вже з 1 липня поточного року почнеться кампанія з добровільного декларування активів фізичних осіб, яка буде тривати рік.

Гетьманцев раніше заявляв, що на руках в українців до 50 млрд доларів. При цьому, суму до 400 тисяч гривень буде необов'язково декларувати.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що для заробітчан податкова амністія може стати серйозною перевіркою.

Також ми писали, що у Раді вже 5 законопроєктів щодо податкової амністії, як вони вплинуть на нерухомість українців.

Нагадуємо, що названі причини, з яких в українців з зарплат та пенсій можуть забрати до 50%.