Українців нарешті порадує довгоочікуване сонечко, проте тепла не буде

Не найприємніша погода, яка панує на території України останні дні, навіть не думає нікуди йти, однак у вівторок, 27 квітня, намічається невелике поліпшення ситуації за вікном. Дощі хоч і залишаться, але лише в деяких областях, а в більшості регіонів вигляне довгоочікуване сонечко. Про це йдеться в прогнозі, опублікованому на сайті Укргідрометцентру.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

Відповідно до даних синоптиків, дощовою погода буде на території південних та деяких східних областей. Повітря за вікном прогріється в середньому до +9... +11 градусів, при цьому найхолодніше буде в західних областях, де протягом дня стовпчики термометрів не піднімуться вище відміток в +8 ... +10 градусів.

Незвично низькі температури очікують і мешканців Одеси, де зазвичай панує тепліша погода - вдень стовпчики термометрів можуть опуститися до позначки в +7 градусів. Найтепліша погода встановиться на території Донецької та Луганської областей, де повітря за вікном прогріється до позначки в +13 градусів.

Жителів Києва протягом дня погода теж не порадує - протягом дня температура повітря буде коливатися в діапазоні +9... +11 градусів.

До цього українців вже попереджали, що у другій половині квітня очікується підвищення температури повітря, яка підскочить до позначок в +18...+20 градусів. На завершенні місяця перед Великоднем відмітки на термометрах знизяться, але до того на мешканців нашої країни чекатимуть дощі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що у квітні українці висаджують не тільки дерева, а перші культури та розсаду на присадибній ділянці. Про те, які дні будуть сприятливими, розповість посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за чимало років православне свято Великдень українці відсвяткують у травні, а не у квітні. Стало відомо, скільки вдасться відпочити українцям.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, на яку погоду слід чекати українцям цього літа та восени. Синоптики попереджають про погодні аномалії, причому літо теж буде складним.