Що сьогодні заборонено робити та чим цей день запам'ятався в історії

У вівторок, 13 квітня шанується пам'ять ігумена Руфіанского, преподобного Іпатія Чудотворця - сьогодні прийнято молитися йому з проханням про захист від усіляких хвороб. Святий прославився здатністю зцілити незрячих, а також лікував жінок від безпліддя. Крім того, в цей день було прийнято збирати і згодом спалювати мотлох, що давало дому захист від пожеж. Також слід відремонтувати все, що потребує ремонту, пише Уніан.

Церковный праздник. Фото: скриншот YouTube-видео

У всьому світі святкують День рок-н-ролу і День народження тролейбуса. У Польщі вшановують пам'ять жертв Катині, в Словаччині відзначають День несправедливо переслідуваних, в Еквадорі - День вчителя, а в Сполучених Штатах - День планування обіду і День персикового кобблеру.

Народні прикмети та заборони 13 квітня

  • Безвітряна погода і чисте блакитне небо - слід готуватися до дощу;
  • Сонячна погода - попереду тепле літо;
  • Птахи повернулися з теплих країв, але не чути їх щебету - холод затримається;
  • Дощовий ранок - варто чекати похмурого літа.

Сьогодні слід утриматися від вживання алкоголю, оскільки можуть наступити неприємні наслідки. Крім того, не варто садити рослини, оскільки вони не зможуть прижитися і просто зів'януть.

Чим цей день запам'ятався в історії

13 квітня 1829 був затверджений Акт про емансипацію, який надав свободу віросповідання католикам. У 1923 році в урочистій обстановці відбулося відкриття лондонського стадіону "Уемблі". У 1943 році урочисто відкрили вашингтонський меморіал третьому президентові Сполучених Штатів Томасу Джефферсону. У 1962 році легендарна група "The Beatles" дала перший виступ. У 1970 році в космосі сталася аварія на "Аполлоні-13".

Сьогодні іменини відзначають Йосип, Інокентій, Іван, Веніамін і Анна.

Нагадаємо, що українцям слід готуватися до чергових похолодання, дощів і навіть заморозків. Окрім цього, погода на Великдень, який у нинішньому році будуть відзначати 2 травня, здивує кожного.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вперше за багато років православне свято Великдень випадає аж на травень, а не на квітень. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Крім того, нинішня весна з морозами та мокрим снігом дивує українців. Відомий синоптик розповів, коли нарешті в нашу країну прийде довгоочікуване тепло.