На українців сьогодні чекає зниження температури, а в деяких областях - опади

Протягом останніх декількох днів українців радувала тепла і сонячна погода, яка дозволила нарешті відпочити і як слід нагулятися на свіжому повітрі. Як виявилося, радість була передчасною, і вже у вівторок, 13 квітня температура повітря трохи знизиться, повернуться дощі і навіть мокрий сніг. Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Погода в Украине. Фото: скриншот YouTube-видео

За її словами, до території нашої країни мчать серйозне похолодання, хоча сьогоднішній день буде лише трохи більше свіжим. Протягом дня середня температура повітря складе +12 ... +18 градусів, а на узбережжі стовпчики термометрів так високо не піднімуться і покажуть від +9 до +12 градусів.

Опади у вигляді дощу прогнозуються на території північних, центральних і південних регіонів, але вони не будуть затяжними і рясними. Небо може щільно затягувати хмарами і без опадів. Найбільший "сюрприз" чекає жителів західних областей, де у вечірній час можливий мокрий сніг.

У столиці нашої країни встановиться суха погода, буде дути південно-східний вітер, зі швидкістю 5-10 метрів в секунду. Протягом дня температура повітря за вікном буде коливатися в діапазоні + 12 ... + 14 градусів.

Нагадаємо, за словами синоптиків, з другої половини квітня повітря буде прогріватися сильніше, тому стовпчики термометрів покажуть +18...+20 градусів. В останні дні перед Великоднем буде трошки прохолодніше, але окрім цього прогнозуються дощі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в Україну прийшов квітень і саме у цей весняний місяць вже саджають не тільки дерева, а перші культури на городі, а також розсаду. Про те, які дні будуть сприятливими підкаже посівний календар на квітень 2021 року.

Також повідомлялося, що вперше за багато років православне свято Великдень будемо святкувати не у квітні, а в травні. Стало відомо, скільки будуть відпочивати українці.

Нагадуємо, що синоптики розповіли, якою буде погода в країні цим літом та восени. Українцям потрібно бути готовими до погодних аномалій, літо теж виявиться непростим.